Folkeskoler

Katrinebjergskolen

Katrinebjergskolen i Aarhus har sat gang i flere forskellige tiltag for at kunne tilbyde gode undervisningsmiljøer til børn med bl.a. autisme spektrum forstyrrelse (asf).

Nest

Nest er et amerikansk “program”, lavet til børn med autisme spektrums forstyrrelse, som udfordrer den normale undervisningsmetode vi bruger i Danmark.

En typisk Nest klasse består af 4 børn med asf, og så 12 neurotypiske børn. Der er altid to lærer som i samarbejde forestår undervisningen. Lærerne samarbejder ligeledes med 2 psykologer, som følger med i udviklingen i klassen.

Nest klasse på Katrinebjergskolen, 2017

Læs mere, og se flere videoer om Nest hos Aarhus Kommune HER

Læs mere, og se flere videoer om Nest hos Katrinebjergskolen HER

Se DR´s indslag om Nest-klasserne (september 2019) HER

Specialklasser

Katrinebjergskolen har specialklasser med ca. 7 elever til 1 pædagog og 1 lærer i alle fag.

Eleverne visiteres af PPR, så der er tænkt på sammensætningen af elever, og at tilbuddet kommer de rigtige elever til gode.

Læs mere om specialklasserne HER

Søstjerneskolen

Søstjerneskolen kommer anbefalet af Maja Toudal.

Skolen er grundlagt i 2014 af Kirsten Callesen, uddannet psykolog, og tilbyder grundskoleforløb op til 12 klassetrin, for børn med særlige behov.

En af skolens ansatte (anno 2019) er Morten Gantzler Oschlag, som mange vil kunne genkende under pseudonymet, AutismePlusFar.

Skolen samarbejder bl.a. med Psykologisk Ressource Center, og Egemosegård hvor eleverne kan prøve kræfter med islænderheste og virkelig opleve den skønne natur.

Sputnik

Består af flere skoler med forskellige målgrupper.

https://www.skolensputnik.dk/