Søg hjælp

Aspergers Syndrom er et handikap, og der findes ingen kur, men man kan lære at leve med det. Komorbide psykiske sygdomme kan lindres,  eller endda helbredes for en betydelig bedre livskvalitet.


For en med Aspergers Syndrom er det meget svært at tilpasse sig socialt. Det leder ofte til ensomhed og frustration over at føle sig forkert, som kan føre til stress, angst, OCD og depression. I ekstreme tilfælde kan man begynde at udvise tegn på skizofreni m.m.

Mange bliver fejldiagnosticeret, da de komorbide sygdomme skærmer for den egentlige årsag, til hvorfor du føler dig eks. anderledes og frustreret. Psykiateren skal altså, med din hjælp, kunne gennemskue hvad grund “problemet” er, og om det så har ledt til andre problemer. Man er altså nødt til at skelne mellem diagnoserne. 

Aspergers Syndrom giver dig både muligheder og begrænsninger, som andre ikke har. Du kan være ked af de begrænsninger, og risikere at få depression oveni, eller du kan lære at leve med det. 

Det er meget vigtigt at forstå at det er de komorbide psykiske sygdomme, som gør det svært at have et godt liv. Lykkeligvis er forskningen nået langt, og så længe man vil kæmpe for det, så er der hjælp at hente. 

Du kan leve et lykkeligt liv med Aspergers Syndrom.

Beskyttet titel
Når du vælger en behandler så vælg altid en, som er uddannet, med en beskyttet titel. Alle kan i princippet kalde sig terapeut, konsulent og sexolog, men kun dem med specifik uddannelse kan kalde sig psykolog og psykiater. Vær kritisk(!)