Hverdag med Autisme

Flare Audio: Calmer

Mindre stress og lyd i højere kvalitet

Flare Audio

Jeg har altid haft en sensitiv hørelse. Som barn på en gård forsvandt jeg hurtigt når traktoren blev tændt. Et sæt høreværn gjorde dog underværker, og så kunne jeg sagtens være med.

Calmer Life

På facebook så jeg en reklame om et sæt ørepropper, som lover at mindske støjgener og stress, uden at mindske lydkvaliteten.

Jeg var mistroisk, men tænkte det var værd at prøve. Om ikke andet, så for at fortælle andre om oplevelsen med produktet.

STANDARD størrelse viste sig at være helt passende.

Jeg bestilte dem d. 11. januar, 2021 og modtog dem i postkassen d. 19. januar, 2021. Altså efter 8 dage.

Prisen endte på 218,37 kr., inkl. forsendelse.

Læs mere og køb her:

https://www.flareaudio.com/pages/calmer-life

Indhold

Pakken ankom i brun og hårdfør boblekuvert..

Indeni lå følgende:

Fra V. til H.: Etui, Indre emballage, brugsvejledning og (reklame)klistermærker.
Indre emballage med nærbillede af Flare Audio: Calmer

Instrukserne siger at man skal bruge dem i nogle dage, før man kan høre forskellen tydeligt nok. Ørene skal altså lige vænne sig til dem.

Oplevelse

Til at starte med føles det som at tage alm. ørepropper i, som dog ikke lukker af for øregangen. Man kommer altså ikke til at stoppe øret til.

Jeg har brugt dem imens jeg har set TV, gået tur i byen (Aalborg), været på arbejde, og under cykeltur på raceren over 50km.

Ørepropperne er næsten usynlige, og sidder fint fast.

De kan håndvaskes under vandhanen, og opbevares i det lille etui som følger med.

TV

Jeg bemærker at der er mindre baggrundsstøj imens jeg ser TV. Blæst, rungen fra trafik og selve min stues rumklang er mere behagelig.

Der er ikke tale om en kæmpe forskel, men forestil dig dette:

Du sidder i et rum med blanke overflader. Du tænder så for et tv, og kan sagtens høre det hele. Klangen i rummet er dog skinger og forvirrende for ørene, da lyden ramme alle de blanke overflader og kastes rundt.

Med disse ørepropper i er det ikke så galt længere. Lyden kastes stadig rundt i lokalet, men meget af det absorberes af ørepropperne. Specielt den skingre eller susende diskant lyd mildnes.

Bytur & arbejde

Igen bemærker jeg mindre baggrundsstøj. Det gør det nemmere for mig at fokusere på hvad jeg gerne vil høre. Såsom min kammerat eller venindes stemme.

Det eneste jeg kan være i tvivl om, er at lyden af en kassedame, som råber mit nummer op i køen, også mindskes lidt. Det løses dog bare ved at være opmærksom.

Ørepropperne kan kilde lidt i øregangene, og det er sker kun kortvarigt at jeg helt glemmer de er i. De sidder dog fint, er ikke direkte synlige for andre, og kan nemt puttes i og tages ud af øret.

Cykeltur

Hvis der er noget der kan frustrere mig, så er det vindstøj!

Jeg har i forvejen et sæt af disse sat på min cykelhjelm. De hjælper meget mod vinden, men ikke helt nok.

Jeg tog cykeltur med ca. 28km/t i frisk vind, fra Aalborg til Egense og tilbage (ca. 50km).

Undervejs synes jeg det var en anelse sværere at høre min veninde, som cyklede med, men dog kun en anelse.

Mine øregange var mindre kolde og påvirkede undervejs, men stadig ikke noget Jeg bemærkede som ekstraordinært.

Jeg havde fint overskud både frem og tilbage.

Da jeg kom hjem og fik ørepropperne blev jeg pludselig overvældet af en susende støj. Lidt som at bo nær havet, hvor vinden og bølgerne altid er i baggrunden.

Tænker at det er præcis den type støj, som ørepropperne er lavet til at minimere.

Havde jeg haft/bemærket den samme susen i ørene under cykelturen, så ville mit stress niveau være noget højere. Sådan plejer det at være, men ikke denne gang. Sjovt at jeg først bemærkede det da det kom igen, men sådan er det vel med støj generelt.

Støjen forsvandt igen, da jeg tændte for TV. Sikkert ørene der lige skulle fokusere på noget specifikt, og ikke hele rummet på én gang.

Skal du købe dem?

Hvis du, ligesom Jeg, har sensitiv hørelse og nemt påvirkes af vind og baggrundsstøj, så vil disse ørepropper være rigtig rare at have.

I sidste ende er der tale om silikone ørepropper med hul i, så forvent ikke mirakler.

Mine “active noice cancelling” høretelefoner er betydeligt bedre, men dem kan jeg ikke have på hverken under cykelhjelmen eller til sociale begivenheder. Dog kan du godt have ørepropperne på under hovedtelefonerne for lidt ekstra dæmpning.

Jeg forventer at bruge mine til cykelturen, sociale begivenheder og når der blæser lidt rigeligt udenfor. De ender i hvert fald ikke bare i en skuffe og samler støv.

Netop nu ligger de på skrivebordet.

Produktet er ikke sponsoreret, men købt til fuld pris for egen regning.

8 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *